bar5

Покана за участие в глобално проучване на качеството във висшето образование

Уважаеми колеги,

Обръщаме се към Вас с покана за участие в анкета, свързана с глобално проучване на вътрешното и външното осигуряване на качеството във висшето образование. Анкетата е част от водещия проект на Международната мрежа на агенции за оценяване на качеството във висшето образование (INQAAHE).

Първото подобно глобално проучване, публикувано през 2020 г. от Brill|Sense, поставя стабилни основи за разбиране на тенденциите, предизвикателствата, идентифицирането на възможности, като по този начин изгражда емпирична и историческа база за осигуряване на качество във висшето образование в световен мащаб в полза на образователните общности. Второто глобално проучване, стартирало миналата година, се планира да бъде публикувано като книга през 2025 г. – с отворен код, за да се осигурят по-широки и по-дълбоки ползи.

С настоящата анкета се стартира събирането на данни за Второто глобално проучване. Анкетата е насочена както към външни доставчици на осигуряване на качество, така и към вътрешно осигуряване на качеството на институциите за висше образование. Проучването е многоезично, което позволява на всеки респондент да избере предпочитания от него език измежду английски, френски, испански, арабски, руски, китайски и португалски. Попълването на анкетата отнема около 20 минути и може да бъде намерена на следния линк:

images 1 https://www.surveymonkey.com/r/IQA_TEIs

Моля да имате предвид, че срокът за попълване на анкетата е удължен и тя все още е активна.

Групата за глобално проучване на INQAAHE II се ангажира да запази поверителността на Вашите отговори. Тъй като всички отговори ще бъдат обобщени, вие няма да бъдете идентифицирани като физическо лице или организация, освен ако не искате вашата роля да бъде посочена.

При възникнали въпроси може да се свържете със Секретариата на INQAAHE на следния адрес:

5aa26bf0c0c03d87f8b94812 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Можете също така да се свържете и с екипа на НАОА.

Предварително ви благодарим за вашия принос към подобряването на качеството на висшето образование в световен и регионален мащаб.

Линк към ENQA      logo ceenqa        eqar logo 080214
        
икона телефон 02 80 778 15

 

Счетоводство

икона телефон 02 80 778 13
 

Деловодство

421-4216333 email-home-telephone-blue-icon-hd-png-download Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
078614-blue-jelly-icon-business-phone-solid 02 80 778 11
02 80 778 30
02 80 778 13