bar5

Представяне от НАОА на резултати по проекта START на международна конференция в Измир, Турция

На 21 и 22.05.2024 г. гр. Измир, Турция се проведе конференция по проекта Multiclass на тема „Приобщаващо образование в мултикултурни класни стаи“, в която Националната агенция за оценяване и акредитация представи текущите резултати по проекта START (Social Inclusion, Tolerance, Acceptance and Realization for all sTudents), по който работи съвместно с Министерството на образованието и науката, Румънската агенция за акредитация (ARACIS) и Съвета за бежанците и мигрантите в България.

 04.06-start project 1

 Домакин на конференция беше Измирският университет „Katip Çelebi“.

 04.06-start project 2

 Конференцията беше открита от ректора на университета, проф. д-р Сафет Косе, след което беше представен проекта Multiclass от д-р Емин Бакай, координатор на проекта. Д-р Бакай представи целите на проекта, както и резултатите постигнати досега. Последваха представяния от представители на консорциума.

 04.06-start project 3

 Втората част на конференцията се проведе в две поредни паралелни сесии, разделени на по четири панела във всяка сесия. Всеки панел се състоя от три до пет презентации от изследователи и преподаватели от различни държави по теми, свързани с тематиката на проекта.

 04.06-start project 4

 По време на втората паралелна сесия проф. Сийка Чавдарова-Костова и младши експерт Дяни Куруленко представиха презентация на тема „Политики и практики за включване на студенти от уязвими групи във висшето образование в контекста на мултикултурната среда“. Презентацията беше част от панел, озаглавен „Политическа и институционална рамка за насърчаване на приобщаването във висшето образование“.

 04.06-start project 5.jpg

 Презентацията беше в две части. Първата част представи статистически данни за етническото, езиково и религиозно разнообразие на България, както и данни за хората с увреждания, мигрантите и бежанците. Втората част беше свързана с проекта START, като беше представен проекта и резултатите по него, постигнати до момента. По време на дискусията след презентация проф. Чавдарова и младши експерт Куруленко представиха допълнителни детайли и наблюдения от проведените фокус групи и анкети на университетите.

 Предстои да бъде издаден сборник с абстрактите от представените по време на конференцията доклади.

 04.06-start project 6

 

Снимки: НАОА

 

 

Линк към ENQA      logo ceenqa        eqar logo 080214
        
икона телефон 02 80 778 15

 

Счетоводство

икона телефон 02 80 778 13
 

Деловодство

421-4216333 email-home-telephone-blue-icon-hd-png-download Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
078614-blue-jelly-icon-business-phone-solid 02 80 778 11
02 80 778 30
02 80 778 13