bar5

На 17-18 октомври 2019 г. председателят на НАОА – проф. д-р Петя Кабакчиева и Кристияна Дедикова – експерт на НАОА взеха участие в Общо събрание на ENQA (ENQA General Assembly), проведено в  гр. Ереван, Армения.
 
Основната дискусия бе на тема „Добавената стойност на европейското сътрудничество в осигуряването на качество - панелна дискусия за регионалните перспективи“ с водещи от NPCA, Russia, от ANQA, Armenia, от IAAR, Kazakhstan и от NVAO.
 
Бяха представени и разисквани следните теми: Основни предизвикателства при оценяването на програмите за електронно обучение - търсене на общо разбиране със заинтересованите страни (ACSUCYL, Spain); Методика за участие на студентите в процеса на посещение (QANU and ISO, The Netherlands); Тематичен анализ на докладите за институционален преглед чрез обектива на ESG - Раздел 1 (Quality Board for Icelandic Higher Education); Портал за индикатори за осигуряване на качеството (AQU Catalunya, Spain); Изследвания за въвеждане на пазара на труда: подходящ източник на информация за подобряване на качеството на висшето образование (ACSUG, Spain); Качество на докладите на експертите - предизвикателство за вътрешната система за осигуряване на качество (AIC); Рамка за ангажиранoст на студентите в дейностите по оценяване и осигуряване на качеството (ANQA, Armenia); Тематична оценка - повишаване на въздействието на оценяването на повишаване на качеството на обучение (EKKA, Estonia); Автоматизация на институционалната оценка и акредитация на програмите (NCEQE, Georgia); Ангажирането и сътрудничеството със заинтересованите страни като стратегически приоритет за агенциите (QQI, Ireland); Може ли DEQAR да изложи отчетите на вашата агенция пред по-широка международна читателска публика? (ENQA); Тенденции в одитите за качество (Adviser Higher Education Quality, Department of Education and Skills, Ireland) и Размисъл за бъдещето на осигуряването на качество (AQ Austria).
 
Повече за събитието може да прочетете тук.
 
enqa1      ceenqa3                image1
          
078614-blue-jelly-icon-business-phone-solid 02 80 778 15

 

Счетоводство

078614-blue-jelly-icon-business-phone-solid 02 80 778 13
 

Деловодство

421-4216333 email-home-telephone-blue-icon-hd-png-download Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
078614-blue-jelly-icon-business-phone-solid 02 80 778 11
02 80 778 30
02 80 778 13