bar5

На 17-18 октомври 2019 г. председателят на НАОА – проф. д-р Петя Кабакчиева и Кристияна Дедикова – експерт на НАОА взеха участие в Общо събрание на ENQA (ENQA General Assembly), проведено в  гр. Ереван, Армения.
 
Основната дискусия бе на тема „Добавената стойност на европейското сътрудничество в осигуряването на качество - панелна дискусия за регионалните перспективи“ с водещи от NPCA, Russia, от ANQA, Armenia, от IAAR, Kazakhstan и от NVAO.
 
Бяха представени и разисквани следните теми: Основни предизвикателства при оценяването на програмите за електронно обучение - търсене на общо разбиране със заинтересованите страни (ACSUCYL, Spain); Методика за участие на студентите в процеса на посещение (QANU and ISO, The Netherlands); Тематичен анализ на докладите за институционален преглед чрез обектива на ESG - Раздел 1 (Quality Board for Icelandic Higher Education); Портал за индикатори за осигуряване на качеството (AQU Catalunya, Spain); Изследвания за въвеждане на пазара на труда: подходящ източник на информация за подобряване на качеството на висшето образование (ACSUG, Spain); Качество на докладите на експертите - предизвикателство за вътрешната система за осигуряване на качество (AIC); Рамка за ангажиранoст на студентите в дейностите по оценяване и осигуряване на качеството (ANQA, Armenia); Тематична оценка - повишаване на въздействието на оценяването на повишаване на качеството на обучение (EKKA, Estonia); Автоматизация на институционалната оценка и акредитация на програмите (NCEQE, Georgia); Ангажирането и сътрудничеството със заинтересованите страни като стратегически приоритет за агенциите (QQI, Ireland); Може ли DEQAR да изложи отчетите на вашата агенция пред по-широка международна читателска публика? (ENQA); Тенденции в одитите за качество (Adviser Higher Education Quality, Department of Education and Skills, Ireland) и Размисъл за бъдещето на осигуряването на качество (AQ Austria).
 
Повече за събитието може да прочетете тук.
 
Линк към ENQA      logo ceenqa        eqar logo 080214
        
икона телефон 02 80 778 15

 

Счетоводство

икона телефон 02 80 778 13
 

Деловодство

421-4216333 email-home-telephone-blue-icon-hd-png-download Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
078614-blue-jelly-icon-business-phone-solid 02 80 778 11
02 80 778 30
02 80 778 13