bar5

На 19.01.2023 г. в град Пловдив се проведе среща между проф. Елиза Стефанова, председател на НАОА, проф. Мария Шнитер, зам. председател на НАОА, и ректорското ръководство и представители на деканските ръководства на Медицински университет – Пловдив. По време на срещата бяха обсъдени особеностите на новата критериална система за акредитация, както и въпроси, поставени от Медицинския университет - Пловдив на НАОА преди срещата. Проф. Стефанова изтъкна общата цел на Агенцията и университетите – подобряване на качеството на обучение. Тя препоръча в края на всеки стандарт да се посочват добрите практики, които университетът прилага и които отличават съответното професионално направление.

Снимка: Медицински университет - Пловдив

Снимка: Медицински университет - Пловдив

В същия ден в Аграрния университет – Пловдив се проведе дискусия на тема „Нови акценти на изискванията за акредитация на висшите училища“ с участието с министър-председателя на Република България – акад. Николай Денков и проф. Елиза Стефанова. В нея взеха участие всички ректори и академични ръководства на пловдивските висши училища. Сред акцентите в дискусията бяха системите за акредитация на висше образование и атестация на преподаватели. Според акад. Денков, системата има нужда от подобрения и трябва да бъде променена, като за отправна точка за оценката на съответното висше училище да се използват обективни показатели, които да бъдат анализирани по логика, сходна с рейтинговата система - как се реализират студентите, колко е подготвен преподавателският състав, колко и каква изведена научна дейност има.

Снимка: Аграрен университет - Пловдив

Снимка: Аграрен университет - Пловдив

Линк към ENQA      logo ceenqa        eqar logo 080214
        
икона телефон 02 80 778 15

 

Счетоводство

икона телефон 02 80 778 13
 

Деловодство

421-4216333 email-home-telephone-blue-icon-hd-png-download Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
078614-blue-jelly-icon-business-phone-solid 02 80 778 11
02 80 778 30
02 80 778 13